Derfor er det viktig hvilken pute du velger 

Det å sove godt om natten er mer viktig enn det man tror, men likevel er det mer vanlig å bare velge en tilfeldig dyne og pute på IKEA, enn det er å faktisk tenke over hva man har behov for sånn at man på sikt kan optimere søvnen vår. For selv om vi snakker mye om skjermtid og kaffe og andre ting som påvirker søvnen vår i løpet av en dag, så handler det ikke bare om det. Så her får du noen tips til å få dekket de andre tingene som også spiller inn. 

Hvis man er en av de som nyter i følge med på nyheter – 24 timer i døgnet, så er det sannsynlig at man kanskje har plukket opp noen av de nyhetene om forskningen som gjøres på søvn og ikke minst søvnkvalitet og effekten av å sove litt for dårlig, eller bare ikke nok. Men det er lite av nyhetene man kan lese om søvn som faktisk snakker om hvordan man kan optimere denne på en enkel måte. 

Sånn velger du pute og dyne 

Når man skal velge hvilken pute man skal ha, så er det viktig at man tenker på hvilken støtte man har behov for. Mange klemmer bare på en pute for å se om det føles bra ut, men de færreste vet at den stillingen vi sover i, burde være med på å bestemme hvilken pute man velger. Hvis man sover på ryggen har man behov for annen støtte enn hvis man sover på magen, og det samme gjelder når man sover på siden. 

Noe mange heller ikke vet, er at det å sove med en vektdyne faktisk kan gjøre underverker hvis man sliter med å sovne. Det å investere i dette behøver ikke å være så dyrt og kan forbedre søvnen din betraktelig.