La oss se på dagens spanske boligmarked 

Det kommer nok ikke som noen overraskelse for deg at nordmenn liker å bo og feriere i Spania. Nordmenn liker alt det Spania har å by på og vil gjerne tilbringe store deler av året i det flotte landet. Det er derfor mange nordmenn har migrert til Spania eller kjøpt feriehus enten på fastlandet eller på en av de tilhørende Kanariøyene. 

Det kommer kanskje heller ikke som noen overraskelse at den globale økonomien nå ikke er slik vi ønsker den skal være. Som et resultat er det verdt å undersøke den nåværende tilstanden til det spanske boligmarkedet. For er det slik at det har påvirket markedet negativt eller positivt, eller er det uendret?  

En uvanlig høy omsetning  

Du er ikke alene om å ønske å kjøpe leilighet i Spania. I 2021 hadde det spanske markedet et rekordår som man omtrent ikke har sett maken til før. Dette vedvarte også i første halvdel av 2022, og det har ennå ikke begynt å avta. Til tross for 4 % økning i boligprisene, ser det ut til at kundene fortsatt kjøper den boligen de alltid har drømt om. Så hvorfor er det slik at boligmarkedet fremdeles ser en stabil vekst?  

CaixaBank Research sier at til tross for verdens økonomiske krise, fortsetter mange enkeltpersoner å foretrekke å kjøpe en eiendom i Spania siden det er relativt enkelt å få et boliglån i landet. Foreløpig er også rentene ganske lave, så mange kan oppdage at de kan få et noe bedre lån her enn i Norge. Og selv om det ikke bare er nordmenn som kjøper leiligheter i Spania, så er det ingen tvil om at vi er med på å påvirke denne statistikken. Det er også grunn til å tro at pandemien førte til at mange ønsket å tilbringe mer tid utenlands.