Derfor bør du ha en morgenrutine

Det å få en bedre hverdag, handler om å bygge gode rutiner. Men mange misforstår hva rutiner innebærer og tror at det er kjedelig og begrensende, mens det i realiteten kan gi deg mer tid og frihet i hverdagen enn du har hatt noensinne før.

Det å lese nyheter med en kopp kaffe om morgenen, er en rutine vi mennesker har hatt gjennom generasjoner. Noen spiser alltid det samme til frokost. Andre trener alltid på vei hjem fra jobb, i stedet for om morgenen. Det å finne den beste morgenrutinen for deg, handler om å finne de tingene som kan gjøre hverdagen din enklere, sånn at du har mer plass til å slappe av, nyte og kose deg – for du har allerede tatt mange av de valgene du ellers måtte ta hver dag.

Hvorfor er rutiner så viktige?

Mange synes kanskje at bare ordet rutiner er kjedelig, og at det å forestille seg å skulle implementere rutiner i livet sitt høres enda kjedeligere ut. Men faktisk er rutiner et helt fantastisk verktøy, som kan hjelpe oss med å få en bedre hverdag – selv om det tar bittelitt tid å komme seg ordentlig inn i rutinen. For når man gjør det, vil man ikke angre på det.

Her er noen av de viktigste grunnene:

  • Det gjør det enklere for deg å ta gode valg.
  • Du sparer tid, fordi du ikke bruker like mye tankevirksomhet på små ting. For du har allerede tatt mange av de valgene du må på forhånd.
  • Det gir deg mer flyt i hverdagen når du ikke skal tenke på alle de små tingene som rutiner fikser. Og det er ofte akkurat dette de som hater rutiner ønsker seg. De vet bare ikke at det faktisk skjer mye lettere når man har rutiner, enn når man ikke har det.